Endometriózis Magyarország

Bemutatjuk a Női Liga tagjait 3. - Mellrákinfó Egyesület

2018. június 03. - Női Egészségért

img_1159.JPGA mellrák Magyarországon a leggyakoribb betegség a nők körében. Megelőzni ugyan nem lehet, de a korai diagnózis életet menthet. Magyarországon évente 2000 nőt veszítünk el pusztán a késői felismerés miatt. 

A Mellrákinfó Egyesület küldetése, hogy felhívják a figyelmet a betegségre és a tudatosabb életre, az önvizsgálat fontosságára és a korai diagnózis jelentőségére. Mert bármikor, bárki lehet a következő; a lányod, az édesanyád, a barátnőd, a szomszédasszonyod. Magyarországon a nap, minden órájában diagnosztizálnak egy NŐT mellrákkal. Minden 8-10-ik nő érintett lesz élete során. És ami még ennél is aggasztóbb, hogy ebből a 7-8000 nőből, 2000 nőt, édesanyát, testvért veszítünk el pusztán a késői felismerés miatt. Víziójuk, hogy ez a szám minimálisra csökkenjen, illetve hogy a nők eljárjanak az ingyenes szűrővizsgálatokra, melyen most mindössze 40%-os a megjelenési arány.

A Mellrákinfó csapata érintett nőkből áll, mindannyian átestek a betegségen. Küldetésük kettős, egyrészt ahol csak lehet, hangoztatják az önvizsgálat fontosságát, illetve, ha egy nő érintett lesz, akkor mellette állnak, átadják neki a tapasztalataikat, hogy segítsék átvészelni az általuk már megtapasztalt nehéz időszakot. Ha valaki elakadt, és nem tudja, hogyan tovább, ha bátorításra vagy biztatásra van szüksége, ha támogatást szeretne ahhoz, hogy elhiggye, a mellrák után is van élet, keresse bizalommal az Egyesületet!

Nyilvános Facebook oldalukon sok hasznos információt osztanak meg azokkal is, akik nem érintettek és minden hónap elején megosztják az önvizsgálatot bemutató videót. Zárt és titkos csoportjukban (Mellrák után is van élet-együtt könnyebb) szinte minden nap van új jelentkező, mára több, mint 1400 tagja van, léteznek alcsoportjaik is (Sport, Art, Baby, Étkezés, Csere-bere, Humor, Táplálkozás), ahol specifikusan egy-egy témában segítik-erősítik egymást a betegtársak. A Mellrákinfó-Baby csoportban például sajnos szintén nagyon sok érintett van, akiket a terhesség vagy a szoptatás alatt diagnosztizáltak. Ez is egy olyan szegmense ennek a betegségnek, amiről nem nagyon kevesen tudnak!  

Minden évben szerveznek orvos-beteg találkozót, az ország neves szakembereivel, ahol szintén minden lehetséges kérdésre választ kaphatnak a nők. Szerveztek fotókiállítást, amiből mára vándorkiállítás lett, minden évben részt vesznek a Vivicittán. Minden februárban kampányt indítanak „Mozogj az életért” címmel, amikor szintén mozgásra buzdítják az embereket, legyenek akár érintettek, akár nem. A mozgás testre és lélekre egyaránt pozitívan hat és endorfint termel, mindemellett pedig rizikócsökkentő tényező is minden rákos megbetegedésnél. A további eseményekről az Egyesület honlapján található információ.

Törődj magaddal és figyelj a tested jelzéseire. Végezd el havonta az önvizsgálatot, és járj el a rendszeres szűrővizsgálatokra. Ha bármi szokatlant észlelsz a melleden, NE várj, fordulj orvoshoz!

Elérhetőségek:

info@mellrakinfo.hu

www.mellrakinfo.hu , www.mellrakom.blog.hu

https://www.facebook.com/mellrakinfoegyesulet/

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozismagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4014020456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása