Endometriózis Magyarország

Az Aviva torna - Mozgásterápia a női egészség megőrzése és helyreállítása érdekében

Könyves Ildikó, védőnő, egészség tanár, Aviva oktató

2019. július 20. - cskbr

Könyves Ildikó vagyok, 2005-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Szombathelyi Képzési Központjában védőnőként (iskolavédőnői szakiránnyal). A szakmában dolgoztam 3 évet, miközben továbbképeztem magam szintén Szombathelyen immár a Nyugat Magyarországi-Egyetem Savária Egyetemi Központban egészségtan tanárnak. Mindkét diplomámnak nagy hasznát vettem a munkám során.

10270305_10206827389535928_7882280385975872868_n.jpg

2011 nyarán ismerkedtem meg az Aviva módszerrel egy vetélés után. Szerettem volna magam helyrehozni egy természetes módszerrel. Innen egyenes út vezetett az Aviva oktatói képzés felé. Képesítésemet 2011 őszén szereztem nem titkolt céllal, hogy egész Zala megye területén segítsek rászoruló nőtársaimnak. Amióta oktatom az Aviva módszert Zala megyében számtalan megerősítést kaptam, hogy jó úton járok. 

Magát a módszert Aviva Gabriella Steiner találta fel és dolgozta ki egy 28 éves kutatás és kísérletezés eredményeként. Idén lesz immár 20 éve, hogy Magyarországon meghonosította és elterjesztette Tóth Lívia. A módszer valójában egy gyakorlatsorozat. A gyakorlatok hatására a fokozott vérkeringés több hormont, vitamint, oxigént visz a nemi szervekbe, mirigyekbe, s ennek hatására indul meg a gyógyító tevékenység. A belső történésekre koncentrál, az alhas (belső hasi izmok, hüvely), a gátizmok, farizmok megmozgatásával serkenti a keringést s ezáltal a test öngyógyító mechanizmusát. Maga a torna nagyon vidám zenére történik nem hasonlít sem a jógára, sem a pilates-re.

18342348_10210760929471968_2529447912678981105_n.jpg

Az Aviva Módszer összetettebb, mint a "klasszikus" intim torna, mivel a gyakorlatok stimulálják az agyalapi mirigyet, a nemi mirigyeket több hormon termelésére, a keringést kifejezetten az alhasi szervekben, a nyirok keringést is pozitívan befolyásolják illetve a tenyéren és talpon lévő genitális zónáknak megfelelő akupresszúrás pontokat is.

Az Aviva módszer hatékonyságát jelzi a sorra születő gyönyörű "Aviva babák", a fogamzóképes esélyeiket nagyban javító párok, az erős menstruációs görcsöktől immár nem szenvedő lányok asszonyok és folytathatnám a sort.

De mire is jó az Aviva módszer?

Ha fájdalmas, görcsös a menstruáció,

túl hosszú, vagy pontatlan,

túl erős, vagy

ki ki marad, ha

nem jön össze a gyermekáldás

PCOS áll fenn,

miómák, ciszták,

fogamzásgátló szedése után kimerült petefészek

elzáródott petevezeték

hormonális alapú elhízás

változókori tünetek

szülés után megsüllyedt izmok

inkontinencia

székrekedés

endometriózis bizonyos eseteire

prosztata problémák, meddőségi gondok (FÉRFIAK) stb.

18557275_10210858670035421_423571683492321568_n.jpg

Hogyan is kell tornázni?

Magát a tornát egyszeri alkalommal egy kb. 4 órás foglalkozás keretében tanítjuk be (természetesen kis szünetekkel). A program részét képezi egészséges táplálkozási tanácsadás és a torna végén nyálból a pH mérés is. Később a tornát mindenki egyénileg otthon végzi egy könyv segítségével lehetőleg hetente 2X (negyed óra vagy fél órás elfoglaltság), de akinek nincs rá módja, mindig elérhetőek Zalaegerszegen a begyakorló órák.

Bővebb információ

Könyves Ildikó

www.avivazala.hu

konyvesildi@gmail.com

ildi@avivazala.hu

06 30/3852 881

országosan a tornáról: www.avivamodszer.hu 

Vélemények:

"Végre megjött! :-) Májusban vállalkoztam rá, hogy megtanulom az Aviva tornát Zalaegerszegen Könyves Ildinél, mivel a fogamzásgátló elhagyása óta folyamatosan hormonproblémáim voltak. Ma már tudom, jól döntöttem, amikor a gyógyszerek helyett az Avivát választottam. Heti 2-3 x tornáztam nagy lelkesedéssel, ahol tudtam, beszorító gyakorlatoztam. Néhány hét múlva jött az eredmény: 3 hónap kihagyás után végre újra menstruálok!!! "Mellékhatásként" jobb a közérzetem, és igencsak megerősödtek a belső izmaim:-) Nagyon köszönöm!"
Orsi

"Kedves ismerősöm keresett meg márciusban, amikor megtudta hogy Aviva tornát oktatok Zalaegerszegen. Már korábban is hallott róla, de akkor még csak Budapesten volt elérhető a torna, így lemondott róla, hogy kipróbálja. Tehát amikor megtudta, hogy oktatom immár Zalaegerszegen, egyből beiratkozott. Az alap problémája, hogy PCOS azaz policisztás ovárium szindrómája van. A szervezete nem termel petesejtet, nincs ovulációja, hosszabb ideig vérzéskimaradása van, tehát csekély az esélye, hogy természetes úton teherbe essen. Amikor megkeresett már azonnal egy kis étrendi változtatást is javasoltam, amit be is tartott. Lelkesen tornázott a tanfolyamon is és otthon is. Sőt a barátnőit is bevonta! Áprilisban is eljött, hogy újra együtt gyakoroljuk be az Aviva torna gyakorlatait. Épp a napokban írta, hogy 6 hónapos kihagyás után megjött a menstruációja!!! tehát kezd újra a szervezete reagálni, helyreállni. Reménykedünk a pozitív folytatásban!"


"Október közepén tanulta az Aviva módszert Eszter és férje, mivel egy év rendszeres próbálkozás után sem jött a gyermekáldás. Nem csak az egyes kötetben lévő Egyszerű Módszert és a Rövidített módszert, hanem megtanulták az ovuláció serkentő ill. a férfiaknak szánt gyakorlatokat is. A napokban hívott Eszter a jó hírrel, hogy körülbelül két héttel az Aviva módszer elsajátítása után sikerrel jártak és útban van a pici!!!"

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozismagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr114943246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása