Endometriózis Magyarország

Közlemény

2021. május 05. - cskbr

A Női Egészségért Alapítvány 11 éve dolgozik az endometriózis minél szélesebb körben történő megismertetésén és az ellátás javításán, szakértők támogatása, közreműködése mellett. Több nemzetközi szervezet tagjaként, európai és nemzetközi szinten is aktív kapcsolatot tartunk fenn civil szervezetekkel ezen a területen, hogy megosszuk egymással a jó gyakorlatokat és összefogással javítsuk az endometriózis ismertségét, elfogadását.

ko_zleme_ny.png

A hiteles tájékoztatással célunk a felmerülő tévhiteket eloszlatása, a prevenció, az egészségtudatosságra nevelés, érzékenyítés és a tabuk ledöntése.

Alapítványunk rendezvényeken, figyelemfelhívó kampányokon, edukációs programokon keresztül, kiadványok, videók, webinárok, applikáció készítésével igyekszik minél szélesebb körben ismertté tenni az endometriózist, hogy érintett nőtársaink tünetei és fájdalmai mielőbb megszűnjenek, és minőségi életet élhessenek.

Az új egészségügyi szabályozás - 2020. évi C. törvény az egészségügyi szolgálati jogviszonyról illetőleg a kapcsolódó 528/2020. (XI.28.) Kormányrendelet az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény végrehajtása kapcsán, az endometriózist illetően új helyzet elé állított bennünket. Alapítványunk február eleje óta dolgozik azon, hogy az új szabályozás kapcsán felmerülő kérdéseket feldolgozzuk és válaszokat kapjunk azokra. Március elején a Női Ligával közösen egy kérdőívet (amely jelenleg is elérhető és kitölthető) osztottunk meg, hogy felmérjük, a törvény milyen módon befolyásolja az ellátást, mit gondolnak az érintettek. A beérkezett közel 800 válasz 75 %-át endometriózisban érintett töltötte ki. Április közepén alapítványunk állásfoglalást kért prof dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár asszonytól a kérdőív eredménye és a megelőző időszakban érkezett üzenetek alapján, szakértőkkel egyeztetve az endometriózis szükséges professzionális kezelését figyelembe véve. Az EMMI tájékoztatása szerint az átfogó válaszra és szakmapolitikai állásfoglalásra, amely iránytű lehet mind az érintettek, mind az orvosok számára, várhatóan jövő héten számíthatunk. Szíves türelmeteket kérjük jövő hétig!

Salamon Adrienn, Női Egészségért Alapítvány, kuratórium elnöke

 

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozismagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr716523534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása