〰️Kaptunk egy szuper lehetőséget a Vászonkép Nyomda jóvoltából.

2019. május 19. - Női Egészségért

endometriozismagyarorszag készítette ezt a képet.

Endometriózis Világnap Pécs 2019 Prof. Dr. Koppán Miklós előadása

A 2019-es pécsi Endometriózis Világnap egyik előadója Prof. Dr. Koppán Miklós (egyetemi tanár, klinikaigazgató, PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika) volt. Előadásának témája Az út a sikerhez: lombik vagy műtét? Az előadás teljes egészében visszanézhető itt:

https://www.facebook.com/endometriozismagyarorszag/videos/669544076812885/

56454559_2281269805473431_8094329794499444736_n.jpg

Endometriózis Világnap 2019. Pécs

Nézzétek meg rövid összefoglalónkat az Endometriózis Világnap 2019 pécsi eseményéről

Előadások:

Az út a sikerhez: lombik vagy műtét? - Prof. Dr. Koppán Miklós - egyetemi tanár, klinikaigazgató, PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Miben segíti a harkányi balneo-fizioterápia az endometriózis kezelését? - Dr. Varga Péter - Med. Habil, nőgyógyász főorvos, Harkányi Gyógyfürdőkórház

Teljes értékű növényi étrenddel a női egészségért - Dara Rebeka - klinikai dietetikus, Harkányi Gyógykórház

A fájdalmas menstruáció nem normális!

A fájdalmas menstruációval küzdő nők közül minden másodiknak endometriózisa van!

www.noiegeszsegert.hu

Az in vitro fertilizáció sikeressége a bélendometriózisban szenvedő pácienskör esetében –tudományos áttekintő írás

Kaszás Zita írása

Az endometriózis patológiája, incidenciája

Az endometriózis egy a reproduktív korban lévő nőket érintő, ösztrogén függő krónikus gyulladásos megbetegedés, amely krónikus kismedencei fájdalommal, és akár meddőséggel jelentkezik. [1]

Endometriózisnak azt a kórképet tekintjük, amelynél a páciens szervezetében, a méh belső nyálkahártyától eltérő helyen is megjennek endometriális sejtcsomók.  Ezen extrauterin léziók elsősorban a kismedencében leírható képletek, de megfigyelhetőek, a hashártyán, hólyagon, petefészkekben, petevezetőkön, ill. extrém esetekben akár a gerincben is [1] [2].

Tovább

1%-kal az endometriózissal küzdőkért!

Az endometriózis hazánkban 200.000 nőt érint.
Köszönjük, ha adód 1%-ával az "Együtt könnyebb" Női EgészségértAlapítvány munkáját támogatod!

!!! FIGYELEM! Sokaknak a NAV tölti ki az adóbevallását, ezért szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ha nem adja meg az adózó az adó 1% kedvezményezettjét, úgy a felajánlás lehetősége elvész.

!!! FONTOS! Ez év januárjától (és 5 évre visszamenőleg) az endometriózis is bekerült azok közé a betegségek közé, ami után adókedvezmény jár. 

1702_x_630_px_fb_cover_4_endo.png

Miben segíti a harkányi balneo-fizioterápia az endometriózis kezelését?

Az előadás teljes anyaga visszanézhető ITT

Dr. Varga Péter - Med. Habil, nőgyógyász főorvos (Harkányi Gyógyfürdőkórház) a pécsi endometriózis világnapon tartott egy nagyon érdekes előadást erről a témáról. Érdemes nézni, hallgatni!

Az én történetem - Özséb

Az enometriózis és meddőség feldolgozása egy férj szemszögéből

Hello mindenki, Özséb vagyok endós. Ez így kicsit erős kezdés lenne (mert az Özséb férfinév!!!), nem én vagyok endometriózissal diagnosztizálva, hanem a feleségem. Sokat gondolkodtam megírjam-e ezt a történetet, alapból kerülöm a közösségi oldalakat, facebookra is évente 1 valamit posztolok, és nem szeretem a magánéletem kiteregetni, erről csak egy nagyon szűk családi és baráti kör tud, pont úgy, mint a ti esetetekben, de aztán rájöttem, hogy hátha lesz 1-2 ember, aki még most kezdi el ezt az utat járni és segítségére lesz bármilyen szempontból is az írásom, felhoz 1-2 olyan témát 1 vörösboros esti beszélgetésnél, amiről eddig nem beszéltetek. És az Özséb az álnevem, szóval inkognitóban marad a kilétem. És bár ti Nők vagytok endósok, de meddők már együtt vagyunk 1 párként, sok esetben nem tudják megmondani az orvosok miért. Így a nem jön a baba téma is terítéken lesz az írásban, nemcsak az endó.


Képet nem teszek ki magamról természetesen, higgyétek el jobb lesz így mindenkinek.

Tovább