Endometriózis Magyarország

Bemutatjuk a Női Liga tagjait 2. - Babagenetika egyesület

2018. május 22. - Női Egészségért

13343057_1565889183704777_6119851949030507909_n.jpgA Babagenetika mozgalmat Sevcsik M. Anna hívta életre. Személyes érintettség miatt kezdte el a munkát, mert saját életén keresztül tapasztalta meg, hogy  milyen nagy szükség van a genetikai vizsgálatok minél szélesebb körű megismertetésére és arra, hogy minél több ember számára elérhetők legyenek. Történetét itt olvashatjátok el.

A mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a genetikai vizsgálatok fontosságára, mert ezek óriási szerepet játszanak abban, hogy a kismamák teljes körű tájékoztatást kapjanak és minden lehetséges információval ellássák őket születendő kisbabájukról. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a terhesgondozás során sok esetben csak a kötelező vizsgálatokról esik szó, a választhatóról nem, vagy alig. Annáék azonban úgy gondolják, hogy minden várandós nőnek és leendő szülőnek joga van az objektív tájékoztatáshoz, ahhoz, hogy minden számára fontos információt időben megkapjon.

Fontosnak tartják, hogy állami szinten is megvalósuljon a megfelelő kommunikáció a genetikai vizsgálatokkal kapcsolatban, és kiemelt céljuk, hogy ezek állami támogatást élvezzenek, biztosítva ezzel, hogy mindenkinek, aki csak szeretné, legyen lehetősége igénybe venni ezeket a vizsgálatokat.

Szakértőiknek minden kérdést feltehetsz, amit saját orvosodnak, védőnődnek nem tudtál vagy esetleg nem mertél. A honlapjukon található információkkal, a különböző programokon, családi eseményeken szervezett beszélgetéseikkel azt szeretnék elérni, hogy az érintettek minden kérdésükre szakszerű, kielégítő választ kapjanak, és tudják, hogy hová fordulhatnak segítségért, támogatásért. Éppen ezért arra is törekednek, hogy az érintett szervezetek összefogjanak, és minél szorosabban, minél hatékonyabban tudjanak együttműködni, hogy az összefogást követendő példaként állítsuk mindenki elé. Elengedhetetlen az is, hogy ítélkezés nélkül elfogadjuk mindenki döntését, és minden lehetséges segítséget megadjunk azon az úton, amelyen elindult.

 

További információ:

http://www.babagenetika.info

E-mail:  info@babagenetika.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozismagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3513992240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása