Endometriózis Magyarország

Ezért kell beszélni a menstruációról - HeyJulie

2019. március 11. - cskbr

HeyJulie egy nagyon fontos kampányt indított az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány önkénteseként, amely a #MIkampány és #menstruációsintelligencia tagek alatt fut.

A női egészség egyik alappillére a menstruáció, mégis tabuként vagy stigmaként kezeli a társadalom, az iskolában jó esetben is csak érintőlegesen esik róla szó. Pedig mindenkit érint. Kislányokat, nagylányokat, nőket és -lássuk be- férfiakat is. Érinti azokat is, akik megtehetik, hogy biztosítsák maguknak a menstruáció alatt szükséges higiéniai kellékeket és érinti azokat a nőket is, akik nem tehetik meg.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni -és köszi Julcsi, hogy erről te is beszélsz-, hogy a fájdalmas menstruáció nem normális! Nem csak azért, mert kieshetünk rendszeresen a munkából, iskolából és általános diszkomfortérzés társul a ciklus bizonyos napjaihoz, hanem azért is, mert komoly egészségügyi figyelmeztetés lehet ez a fájdalom. Minden második, fájdalmas menstruációval küzdő nőnek endometriózisa van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozismagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3414682196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása