Endometriózis Magyarország

Az SZJA kedvezmény visszamenőleges igénylése

2019. január 29. - saladrienn

A 335/2009 (XII.29.) Kormányrendelet módosítása kapcsán lehetővé vált, hogy az SZJA kedvezményt igénybe vevők öt évre visszamenőlegesen vegyék igénybe a kedvezményt. Ennek több módja van, attól függően, hogy kinek-kinek milyen lehetőség szimpatikus:

-          ÁNYK-ban kitölteni: Annak aki már ismeri a NAV nyomtatványkitöltőjét, készítette már el ezen a bevallását. Minden évet a saját nyomtatványán önrevíziózhat, és küldheti be az ügyfélkapuján, vagy postán.

-          Könyvelő, adótanácsadó segítségével.

-          NAV ügyfélszolgálatán: A NAV ügyfélszolgálattól kapott információ szerint célszerű időpontot foglalni, vagy olyan időszakban menni, amikor kisebb a forgalom. Lehetőleg kerüljétek el a 20-a körüli napokat és a délután 16-18 óra közötti időszakot. A személyes iratokra és az igazolásra lesz szükség.

-          Munkáltató a hatályos szabályok miatt nem tudja az önellenőrzést vállalni: „2018. január 1-jén hatályát vesztette az Szja tv. 14. §-ában foglalt, a munkáltatói adómegállapításra vonatkozó rendelkezés, ami azt is jelenti, hogy a munkáltató a 2017-es évtől már nem készítheti el a munkavállalók adóelszámolását.”

files-1614223_1280.jpg

Olvasd el az érintetteknek készült tájékoztatót IDE KATTINTVA!

Kövesd a Női Liga oldalát a Facebook-on ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozismagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4814596756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása