Endometriózis Magyarország

Vodafone Főállású Angyal márciusi élményei

A hónap sikerei

2019. április 02. - cskbr

Biztosan állíthatom, hogy Főállású Angyali megbízatásom során március a legtartalmasabb hónap, hiszen világszerte és Magyarországon is ez az endometriózisra történő figyelemfelhívás legintenzívebb időszaka. 

Hónap elején lehetőségem nyílt a Vodafone Magyarország Alapítvány által szervezett két napos médiatréningen angyaltársaimmal közösen Teszári Nóra újságírótól elsajátítani az interjúzás alapjait, és profi körülmények között gyakorolni a médiaszereplést.

 

img_2971_png.jpeg

Az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvánnyal együttműködve országos kampányt szerveztünk, és Budapest mellett több vidéki nagyvárosban is megrendeztük az Endometriózis Világnapot a nemzetközi eseményekhez kapcsolódóan. Szinte minden rendezvényünk teltházas volt, ami öröm, de egyben szomorúság is, hiszen ez azt jelenti, hogy nagyon sok az érintett.

A vidéki rendezvények közül Pécsre én is ellátogattam és örömmel képviseltem az alapítványt, előadás keretében mutattam be tevékenységünket és eredményeinket.

img_2972_png.jpeg

A rendezvénysorozat végállomása a március 30.-i budapesti világnap volt. Az ingyenes tájékoztató rendezvényen az ország legelismertebb endometriózis specialistái és életmód tanácsadók tartottak előadást többek között egy új, magyar orvosok által bevezetett műtéti technológiáról, mely gyorsíthatja a mélyen infiltráló, bélérintettségű endometriózisban szenvedők felépülését, továbbá egy biomarker-kutatásról, amely az endometriózis korai felismerését szolgálja. Emellett az alapítvány önkénteseivel beszélgethettek a résztvevők, és nagy népszerűségnek örvendett a Pataki Zitával szervezett közönségtalálkozó is.

Az a megtiszteltetés ért, hogy a Női Egészségért Alapítvány engem is felkért az Endomtriózis Nagykövete pályázat zsűritagjai közé. A díjra olyan segítőket jelölhettek érintettek, akik az elmúlt

img_2973_png.jpeg

évben nagyban hozzájárultak az endometriózissal küzdők gyógyításához és támogatásához. A zsűri által kiválasztott jelöltek közül közönségszavazás döntött el, ki nyeri el a díjat.  A Budapesti Világnapon én adhattam át a díjat a nyertesnek, Dr. Brubel Réka doktornőnek. 

A rendezvénysorozat lehetőséget biztosított arra is, hogy nagyközönség előtt bemutassuk LUCY-t, a menstruációs naptár applikációt, mely a tesztelés végéhez közeledik és rövid időn belül mindenki számára letölthető lesz, megkönnyítve ezzel az endometriózis felismerését.

Az endometriózisra való figyelemfelhívás jelképes színe a sárga. Többen láthattátok már, hogy sárga szalag kitűzőt viselünk, sárga színű tulipánok jelennek meg a kommunikációnkban, és sárga virágcsokrokat osztogattunk nőnapon több magyarországi kórház nőgyógyászati osztályán figyelemfelhívó céllal. 

img_2974_png.jpeg

A csapat, akikkel dolgozhattam

A hónap kihívása

Izgalmas kihívást jelentett, hogy nőnap alkalmából elismert művészeket és sportolókat kértem fel, hogy rövid videóüzenetben köszöntsék a nőket és hívják fel a figyelmet a női egészség fontosságára. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy Szabó-Kimmel Tamás, Molnár Gusztáv színművészek, és Király Gábor 108-szoros magyar válogatott kapus elvállalták a felkérést. 

A jövő hónap célkitűzése

Következő hónapban kiemelten foglalkozom majd a tini edukációs program kidolgozásával, valamint segítem a Női Egészségért alapítvány adó 1% gyűjtő kampányát.

 

Tóth-Berhát Katalin - Vodafone Főállású Angyal

"Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozismagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr114733395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása