Endometriózis Magyarország

Köszönjük Budapest! - Endometriózis Világnap 2019

2019. április 15. - cskbr

A 2019-es Endometriózis Világnaphoz kapcsolódó országos rendezvénysorozat záróeseményét március 30-án tartottuk a Trip Hajón, Budapesten.

További képek a rendezvényről: https://www.facebook.com/pg/endometriozismagyarorszag/photos/?tab=album&album_id=2284957505104661

_mg_6065.jpg

A rendezvény nyitóprogramja egy kerekasztal beszélgetés volt az endometriózis kezeléséről Magyarországon, illetve arról beszéltek a résztvevők, hogy hol tart és hová tart a gyógyítás hazánkban. Dr. Bokor Attila, Dr. Fülöp István, prof. Dr. Koppán Miklós és Dr. Szabó István beszélgetését Bakos Piroska újságíró moderálta. A kerekasztal beszélgetés egy csoportos, interaktív beszélgetéssé alakult a közönséggel.

_mg_5707.jpg

Krajcsó Nelli, a Slow Budapest alapítója és vezetője, akkreditált mindfulness meditációs és MBSR tréner "Hova rohansz? - Stresszkezelés meditációval. Állj meg, és lélegezz! A mindfulness szerepe az egyensúlyunk és egészségünk megtartásában." címmel tartott előadást, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos is lenne, hogy megpróbáljuk befelé figyelve, nyugodtabban megélni hétköznapi élethelyzeteinket.

Dr. Lukovich Péter és Dr. Bokor Attila közös előadása a "NOSE műtéti technika endometriózis esetén" címet viselte. Az előadás anyaga visszanézhető.

A rendezvény műsorvezetője, Pataki Zita közönségtalálkozón mesélt az elmúlt hónapok nehézségeiről és tapasztalatairól a vlogsorozat kapcsán, illetve jövőbeni terveiről.

_mg_5654.jpg

Mint minden világnapi rendezvényen, ezúttal is meghallgathattunk egy érintett történetet, Joós Andrea videón jelentkezett be és mesélte el személyes történetét.

Dr. Brubel Réka szülész-nőgyógyász, "Serum Galektin, a biomarker, amely segítené az endometriózis korai felismerését" címmel tartott előadást, azaz egy új kutatásról, amely a noninvazív diagnosztizálás lehetőségét teremtheti meg a jövőben.

Márki Gabriella egészségpszichológus az endometriózis pszichológiai vonatkozásairól beszélt, illetve arról, hogy hogyan hat a betegség a családtagokra, mit és hogyan tudnak segíteni​.

Az Év Endometriózis Nagykövete Díjat Dr. Brubel Réka kapta.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok idén is!

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozismagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7214765224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása