Endometriózis Magyarország

Endometriózis, mint lehetőség

2021. április 07. - cskbr

 

Az Endometriózis Magyarország blogoldalán elkezdtünk egy interjú sorozatot a témában, mert úgy gondoljuk, hogy érdemes a helyzetünkre egy pozitívabb szemüvegen keresztül is tekinteni ahhoz, hogy jobban el tudjuk fogadni a nehézségeket.

lehetoseg.jpg

Ha most éppen a fájdalmas napok valamelyikét éled és tele vagy aggodalommal az elmaradt műtéted miatt, vagy még diagnózis sincs a kezedben, csak sejtés, akkor valószínűleg nehezebb észrevenni az endometriózis adta lehetőségeket.

Mire lehet lehetőség? Minden betegség egy figyelemfelhívás arra, hogy változtassunk valamin, ami eddig nem jól működött. Nem azért, mert hibásak vagyunk, vagy valamit nagyon, de nagyon elrontottunk az életben, nem kell magunkat teljesen átformálni, nem szükséges minden tevékenységünket átalakítani. Álljunk meg egy percre, gyászoljuk el a betegség előtti gondtalan (mindent és bármit ehetek, nem fáj semmim stb.) hétköznapokat, vegyünk egy nagy levegőt és menjünk a dolgok mélyére. Nézzük meg, miért mi kaptuk ezt a diagnózist. Rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy sokszor nem kapunk erre választ vagy csak hosszú évek múlva, de lehet, hogy rögtön érezni fogjuk, hogy mire próbál rávilágítani. Nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek üzeni azt a betegség, hogy kopp-kopp, lehetőség vagyok a küszöbödön, kérlek ragadj meg. De, ha te is hiszel abban, hogy nem véletlenül tartozol a magyar nők 10 százalékába, akkor észre fogod venni, hogy a fájdalmadnak neve van: lehetőség.

Számomra a második műtét előtt jött el az a pont, amikor megálltam, abbahagytam az önostorozást, a vélt vagy valós félelmek ismételgetését és elkezdtem komolyan azzal foglalkozni, hogy miért én? Miért most? Miért endometriózis? Ennek nyomán megengedtem magamnak, hogy a félelmemnek nemet mondva egy régi szenvedélyemnek kezdjek el hódolni és írjak. Blogot indítottam, hogy általa segíthessek másokon. Majd az endometriózisból bátorságot merítve jelentkeztem az Alapítványhoz önkéntesnek, ahol remek emberekkel találkoztam. Minden bejegyzés egy újabb erőpróba számomra, de folyamatosan élek a kínálkozó lehetőséggel, melynek neve: endometriózis.

Ha Te is lehetőségként tekintesz a diagnózisodra és elhívást érzel, hogy segíts a sorstársaidnak, akkor jelentkezz Alapítványunkhoz önkéntesnek. Mi addig is igyekszünk bemutatni Nektek olyan lehetőségeket, amiket az endometriózis kínál és olyan érintetteket, akik előnyt kovácsoltak a fájdalmukból.

 
Szerző: Nagy-Őri Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://endometriozismagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1816493464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása