Endometriózis Magyarország

Gyulladáscsökkentő diéta az endometriózisban

2021. május 26. - cskbr

Az endometriózis kialakulásának pontos oka nem ismert. A genetikai háttér mellett három másik tényezőt is azonosítottak, amelyeknek szerepe lehet az endometriózis kialakulásában:

  1.      Az immunrendszer nem megfelelő válasza
  2.      Túlzott mennyiségű ösztrogén a szervezetben
  3.      Gyulladás

ke_pernyo_foto_2021-05-26_17_42_30.png 

Tovább

Műtét nélküli sebek

Az elmaradó műtétek lelki hatásainak kezelése

 A világjárvány miatt gyakorlatilag egy éve maradnak el sorozatban a női egészséget érintő műtétek, ami az érintettek számára több szempontból is dühítő és ezt csak az tudja igazán, aki napról napra megéli azt a fizikai fájdalmat és lelki hullámvasutat, amit ezzel a betegséggel való együttélés jelent, és amihez most egy további bizonytalanság is hozzáadódik.

6_bejegyze_s_ke_p.jpg

Tovább

Közlemény

A Női Egészségért Alapítvány 11 éve dolgozik az endometriózis minél szélesebb körben történő megismertetésén és az ellátás javításán, szakértők támogatása, közreműködése mellett. Több nemzetközi szervezet tagjaként, európai és nemzetközi szinten is aktív kapcsolatot tartunk fenn civil szervezetekkel ezen a területen, hogy megosszuk egymással a jó gyakorlatokat és összefogással javítsuk az endometriózis ismertségét, elfogadását.

ko_zleme_ny.png

Tovább

Hálanapló, célfüzet, feladatlista

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a szép füzeteket és grafomán vagyok, sőt személyiségemből fakadóan elemző típusú emberként szeretem összegezni a gondolataimat, leírni a bánataimat, megfogalmazni a céljaimat. Ennek a bejegyzésnek is úgy született az ötlete, hogy szeretnék még tudatosabb lenni az egészségtudatom erősítésében és a megküzdési képességem fejlesztésében. Nézzünk bizakodva a jövőbe, Örkény István egypercese után szabadon.

7_ke_p.jpg

Tovább

Néhány gondolat a március 27-ei endometriózis világnapról

Március hónapban fokozott figyelem esett az endometriózisra, mely világszerte mintegy 178 millió felnőtt nőt érint. Megosztásaitokkal, bejegyzéseitekkel még több érintetthez vagy lehetséges érintetthez eljutott a korai felismerés fontossága és a megfelelő szakorvosok, információs csatornák elérhetősége.

foto_a_vila_gnapi_o_sszefoglalo_hoz.jpg

Tovább

Endometriózis Nagykövete Díj 2021

Pályázat

Az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány pályázatot hirdet a 2021. márciusa során fókuszba kerülő endometriózis kapcsán. Az Alapítvány és a márciusi világnaphoz kapcsolódó országos kommunikáció célja az endometriózisra történő figyelemfelhívás, támogatva ezzel az endometriózis korai diagnosztizálását.

166708452_221018219777781_814522896734035133_n.jpg

Tovább

Endometriózis Világnap 2021

Szeretnél többet megtudni az endometriózis diagnosztizálásáról? Kíváncsi vagy rá, hogy a betegség kezelése kapcsán milyen lehetőségek rejlenek az integrált orvoslásban? Érdekelnek a lombikkal kapcsolatos tények és tévhitek, vagy az, hogy mennyire játszik szerepet a lelki egészség a gyermekvállalásban és a fogantatásban?

Akkor várunk szeretettel március 27-én, az Endometriózis Világnap ingyenes online előadásain YouTube csatornánkon.
A bővebb programért KATTINTS IDE!
m0003_noi_egeszsegert_alapitvany_endometriozis_vilagnap_banner_fb_esemeny_boritokep_1920x1005_1.jpg

A mások boldogsága

Alapvetően empatikus vagyok, szívesen meghallgatok másokat, osztozom örömükben-bánatukban, mindig érdeklődöm arról, hogy vannak a gyerekek, a férj, a kutya és a macska. Nem gondolom, hogy rossz ember lennék.

stop2.jpg

De egy ideje nehezebben viselem, hogy a Facebookos ismerőseim közül kétnaponta kiteszi valaki, hogy várandós. Nyilván túlzok. Csak háromnaponta szembesülök mások boldogságával.

Tovább
süti beállítások módosítása