A hiszti, ami végigkíséri az életet

Az én történetem - Lenzsér Krisztina

2020. június 17. - cskbr

„Ne hisztizz már, túl fogod élni, minden nő átesik ezen, ez az élet rendje, és amúgy is mindenkinek fáj, nem csak neked” – halljuk sokszor ezeket a szavakat az idősebb, tapasztaltabb társainktól. De vajon tényleg igazak ezek? Tényleg minden nő átesik ezen és csak hiszti lenne az egész?

fb_img_1589981485434.jpg

Tovább

Az én történetem: 10 év

Gyurman Csenge, Endometriózis Nagykövete Díj 2020 2. helyezett írása

Igen, ez az én hasam és endometriózist takar. Endometriózis az, mikor a méh havonta leváló belső nyálkahártyája a méh üregén kívül is megtalálható. Minden tizedik nőt érint. Lehet, hogy Téged is vagy a lányod/testvéred/barátnőd/feleséged. Kérlek, oszd meg, hogy másnak ne kelljen 10 évet várnia a diagnózisra.

92017956_3001366273259364_1142042206417190912_o.jpg

Tovább

A betegség, amit a Microsoft Word sem ismer

Virág Eszti, Endometriózis Nagykövete Díj 2020 3. helyezett írása

Amint elkezdek gépelni, a Word lelkesen húzza alá pirossal az „endometriózis” szót. Jobbklikk, további javaslatok nincsenek. Ennél jobb magyarázat talán nem is kell, hogy miért olyan fontos munka, amelyet az Együtt könnyebb - Női Egészségért Alapítvány végez, amikor megpróbálja felhívni a figyelmet a betegségre, amit még a Word sem ismer. Ha mégis, talán az én történetem is megteszi. Hadd mellékeljek egy képet.

Tovább

Tóth-Berhát Kata - Vodafone Főállású Angyal

Sokadik nőgyógyászati vizsgálatom során említette meg az egyik orvos, hogy lehet, hogy endometriózisom van, de semmi mást nem fűzött hozzá, semmit nem javasolt, nem tudtam mit kezdjek ezzel az információval, így hát elkezdtem keresgélni az interneten. Szerencsére szinte azonnal rátaláltam az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítványra, akiktől hiteles tájékoztatást kaptam. Mivel ezelőtt még sosem hallottam erről a betegségről, ezért elmentem több, az alapítvány által szervezett Endo-klub előadásra, ahol minden fontos információt megtudtam. Ennek köszönhetően végre az egyik legjobb specialistához kerültem, aki tudott segíteni a problémámon.hbp07725_retus.jpg

Tovább

Gerecziné Kovács Ibolya - önkéntes

Gerecziné Kovács Ibolya vagyok, felsőfokú végzettségű közegészségügyi - járványügyi felügyelő. Jelenleg nyugdíjas. Prevenciós szakterületen dolgoztam. Azért, hogy egészségvédelmi ismereteimet gyarapítsam, sok szakmai konferencián, egészségnapon vettem részt, tanulmányoztam a szakirodalmat. Fontosnak tartottam, hogy az így szerzett ismereteimet ellenőrzéseim során a velem kapcsolatban álló vezetőknek és dolgozóknak továbbadjam. 

img_0168-2.jpg

Tovább

Ladycup intimkehely - interjú Ay-Nagy Szilvia forgalmazóval

A női egészség egyik központi témája a menstruáció. Ennek a témának pedig megkerülhetetlen része, hogy beszéljünk a intimhigiéniás termékekről is. A "hagyományos", egyszer használatos, eldobható mentruációs eszközöket és lehetőségeket mindenki ismeri. De mi a helyzet ezek környezettudatos változataival?

Ay-Nagy Szilviával, a Ladycup intimkehely magyarországi forgalmazójával beszélgettünk, akitől nemcsak arra kaptunk választ, hogy környezeti szempontból miért lehet jó választás a kehely, de arra is, hogy miért egészségesebb.ay-nagy_szilvia_ladycup.jpg

Tovább

Az endometriózis nem a hiszti latin neve

Endometriózis Világnap 2020 Szeged

Március az egész világon az endometriózis hónapja (EndoMarch), melynek alkalmából önkéntesek programsorozatokkal hívják fel a figyelmet a betegségre.

A női egészséggel már fiatal korban foglalkozni kell! Az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány orvosokkal, szakemberekkel szoros együttműködésben dolgozik, és egyik kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a korai diagnózis fontosságára, ezért létrehozta a Tini Edukáció programot és kifejlesztette a Lucy applikációt.

Tovább